nov.

13

2020

L’hora del conte

Fa uns dies, a l’hora del conte, vam explicar el conte “L’Elmer” del David McKee. L’Elmer és un elefant de colors molt alegre i divertit que sempre fa bromes. Viu a la selva amb elefants de diferents grandàries, edats, amb diferents trompes, entre altres. Però tots ells tenen una cosa en comú: són de color d’elefant, excepte l’Elmer. Tothom a la selva coneix l’Elmer, riuen amb ell i s’ho passen molt bé. Un dia l’Elmer dubta si els altres elefants riuen amb ell o es riuen d’ell i decideix pintar-se de color d’elefant. Finalment, quan va veure que tots els elefants estaven ensopits, decideix fer una broma i fer-los riure. Els elefants es posen molt contents de veure’l i l’Elmer recupera la seva confiança en ell mateix i s’adona de l’acceptació que l’envolta.

A partir d’aquest conte, vam poder treballar a l’aula els valors de la diferència, l’acceptació d’un mateix i dels altres, la diversitat, la tolerància i el respecte. Vam pintar el nostre Elmer amb ceres i finalment vam crear el nostre titella. Ens va agradar molt!

 

Aquesta setmana hem explicat el conte “El colom s’ha de banyar” del Mo Willems. El conte tracta sobre un colom que s’ha de banyar, però ell no està molt convençut. Està brut i fa pudor, però ell creu que aquesta olor és la normal de qualsevol colom. Finalment, ha d’enfrontar-se al repte d’anar a la banyera, però abans d’entrar-hi trobarà molts obstacles: l’aigua està massa freda o massa calenta, la banyera està massa plena o massa buida o potser li falten joguines… Creieu que finalment el colom es banyarà? 

A partir d’aquest conte hem establert una petita conversa sobre la importància del bany. A continuació hem cantat i ballat la cançó “Una dutxa és el millor” de la Dàmaris Gelabert. Ens ho hem passat molt bé!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *