nov.

30

2019

Vilafranca es pot inundar?

A la classe de 1r A, els ratpenats, ja tenim la pregunta per començar el nostre projecte! Vilafranca es pot inundar?

Per arribar a aquesta pregunta cada infant va escriure sobre quins temes li agradaria investigar i quan vam tenir totes les aportacions, les vam agrupar per temes. Van sortir coses molt interessants! Sobre l’espai, com es fan les coses i… l’aigua, que va ser la més votada!

A partir d’aquí vam veure un vídeo de l’Infok que explicava les inundacions que hi havia hagut feia pocs dies a l’Espluga de Francolí. Aquest va ser el nostre activador. I d’aquesta manera i per parelles, ens vam anar fent preguntes sobre el què havíem vist. En la posada en comú vam fer un recull de preguntes, descartant aquelles que podíem contestar o no ens servirien per investigar. Al llarg d’unes quantes converses vam arribar a la pregunta del nostre projecte.

 

El següent pas va ser pensar què podíem fer per investigar aquesta pregunta, van sortir força idees: mesurar l’aigua de la pluja, investigar sobre l’aigua, preguntar als bombers o buscar informació sobre què hem de fer si hi ha una inundació,…

Al cap de pocs dies vam tenir la sort que va ploure! Així que ja hem començat a investigar el nostre projecte, mesurant la quantitat d’aigua que havia plogut i fent-nos preguntes sobre on havia anat l’aigua que no estava a les galledes… Tenim molta feina per fer! Estigueu ben atents que us anirem informant!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *